O nouă situație de alertă în județul Alba. O ursoacă cu doi pui a fost văzută pe raza comunei Ighiu. Autoritățile locale au atenționat locuitorii să evite zona, mai ales că animalul poate devenii periculos încercând să-și protejeze puii.

Autoritățile din Ighiu au făcut public un anunț prin care solicită oamenilor să evite zona respectivă până se vor lua măsuri.

”Primăria Comunei Ighiu atrage atenția tuturor celor interesați, respectiv: locuitorii satului Șard și deținătorilor de animale asupra faptului că în pădurea din punctul de hotar Mirălău a fost semnalată prezența unei ursoaice împreună cu doi pui de urs, motiv pentru care vă rugăm să evitați zona în cauză” – se arată în anunț.

Fiind atrași de resturile alimentare urșii s-au deplasat spre zonele populate, iar pentru a evita producera unor situații periculoase, autoritățile recomandă populației următoarele:

-să depoziteze resturile alimentare în locuri în care ursul nu poate avea acces;

-dacă văd animalul în apropiere să nu încerce sub nicio formă să îl hrănească;

-dacă dețin livezi cu pomi fructiferi să culeagă fructele deoarece alterarea acestora provoacă un miros puternic resimțit de urși ;

-în cazul apropierii ursului, să-și păstreze calmul și să evite contactul cu acesta;

-să nu încerce să intervină pentru îndepartarea acestuia;

-cel mai important,  dacă sunt martori  la un astfel de eveniment, să apeleze sistemul unic de urgență 112.