Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au decis joi, 14 februarie, reținerea unei profesoare de limba engleză de la Școala Gimnazială din comuna Săliştea.

Profesoara este acuzată de act sexual cu un minor de 14 ani care este în clasa a VIII-a la care preda aceasta. Reprezentanții școlii din Săliștea au sesizat poliția din Alba Iulia.

Se pare că reprezentanții școlii ar fi aflat de la alți elevi că un elev ar fi deținut fotografii indecente cu profesoara. Din primele investigații reiese faptul că în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019, profesoara ar fi întreținut 3 acte sexuale cu minorul.

Profesoara de 34 de ani a fost prezentată Judecătoriei Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Instanța a decis ca aceasta să fie cercetată în stare de libertate, sub control judiciar timp de 60 de zile. Femeia riscă până la 10 ani de închisoare.

UPDATE IPJ Alba:

Poliţiştii din Alba Iulia au reţinut o femeie de 35 de ani care este cercetată pentru infracţiunea de act sexual cu un minor

La data de 11 februarie 2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de o femeie de 35 de ani, din Ciugud, care este cercetată sub aspectul săvârşirii infracțiunii act sexual cu un minor.

În urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2018-ianuarie 2019, femeia, profesoară la o şcoală din localitatea Săliştea, judeţul Alba, a întreţinut în mod repetat acte sexuale cu un minor, în vârstă de 14 ani, elev al şcolii unde aceasta preda limba engleză.

Profesoara a fost reţinută pentru o perioadă de 24 ore iar în urma prezentării acesteia Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Faţă de femeie cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor.