Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Alba au dispus, miercuri, suspendarea activităţii grădiniţei din localitatea Roşia de Secaş după ce, în urma unui control, au constatat ”grave deficienţe privind condiţiile igienico-sanitare”. Pe lângă alte nereguli, în sălile de curs au fost găsite sobe din metal, a căror amplasare este interzisă în unităţile de învăţământ, conform legislaţiei.

Controlul la Grădiniţa cu program normal Tău, localitatea Roşia de Secaş, a avut loc în cadrul unei acţiuni de verificare privind respectarea legislaţiei în vigoare în unităţile de învăţământ din judeţul Alba.

”Potrivit procesului-verbal întocmit de către inspectorii DSP Alba în urma controlului întreprins ieri, au fost constatate următoarele deficienţe: nu există apă caldă la grupurile sanitare situate în curte; 2 din cele 4 cabine ale grupurilor sanitare nu sunt funcţionale; pardoseala din grupurile sanitare nu corespunde, perimetrul nu e uşor lavabil şi dezinfectabil; în sălile de grupă există sobe metalice, interzise în unităţile de învăţământ prin OMS 1456/2020 art. 9 lit. c); clădirea este degradată; curtea este neamenajată. Pentru aceste deficienţe constatate, unitatea în subordinea căreia funcţionează Grădiniţa cu Program Normal Tău, şi anume Şcoala Generală Roşia de Secaş a fost sancţionată cu avertisment scris, cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţilor din cadrul grădiniţei până la remedierea deficienţelor constatate”, informează Direcţia de Sănătate Publică Alba, informează News.ro.

Următorul control este programat să aibă loc în 22 octombrie.

Inspectorii DSP Alba precizează că Grădiniţa cu program normal Tău nu deţine autorizaţie sanitară de funcţionare din cauză că are grupul sanitar situat în curte.

Acţiunea de verificare a respectării condiţiilor igienico-sanitare în unităţile de învăţământ din Alba continuă până în 29 septembrie. Până în prezent, inspectorii sanitari din Alba au făcut 39 de controale în unităţie de învăţământ, finalizate cu 21 de sancţiuni, dintre care 20 de avertismente şi o decizie de suspendare a activităţii.

Au mai fost controlate trei chioşcuri alimentare şcolare, care au primit avertismente pentru comercializarea de produse nerecomandate elevilor, fiind scoase din consum 4,2 kilograme de produse de patiserie şi 23 de litri de suc.

Totodată, inspectorii DSP Alba au făcut 22 de controale privind programul ”Cornul şi laptele”, soldate cu opt avertismente pentru depozitarea produselor în spaţii necorespunzătoare.

Sursa: Realitatea de Alba