În perioada 6-8 iunie 2019, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, va avea loc ediția a XII-a a Târgului de Carte Alba Transilvana.

Organizatorii târgului au pregătit pentru iubitorii de carte numeroase surprize din zona culturii scrise și nu numai.

Joi, 6 iunie 2019, în spațiul de evenimente al Casei de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 13:00, va avea loc lansarea de carte a academicianul Nicolae Breban – „Frica”.

Intrarea la acest eveniment ca și la toate celelalte evenimente ale Târgului de Carte Alba Transilvana este liberă.
Târgul de Carte Alba Transilvana este organizat de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Nicolae Alexandru Breban s-a născut în Baia Mare, la data de 1 februarie 1934, fiind scriitor, romancier, eseist, dramaturg şi un ilustru om de cultură român. A debutat literar în 1957 cu schița Doamna din vis.

Decisivă pentru formația sa intelectuală este prietenia care îl va lega de Nichita Stănescu, Cezar Baltag, Grigore Hagiu și Matei Călinescu, un adevărat nucleu al generației 60, care va demola falsele valori, promovate de realismul socialist, prin impunerea criteriului estetic.

Locuiește o vreme la Paris, iar după evenimentele din 1989 revine în țară. Este director al revistei „Contemporanul” și unul dintre cei mai importanți și prolifici scriitori contemporani, în egală măsură contestat și adulat de public.

În 2009, Nicolae Alexandru Breban a devenit membru titular al Academiei Române.