Echipa de consultați ai primarului Dorin Nistor, a depus vineri, 28 iunie 2019, la Compania Națională de Investiții (CNI), două proiecte care vizează construirea unor baze sportive de tip 1 și de tip 2 pe raza municipiului Sebeș.

Baza sportivă de tip 1 va fi realizată  pe terenul „Pielaru” unde, pe o suprafață totală de 31.000 mp,  va fi construit un teren sportiv pentru fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF, de dimensiunile 105 m x 68 m, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori. De asemenea, se va construi un teren sportiv de mici dimensiuni (20 m x 40 m) care va fi folosit pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis. Vor fi construite o clădire pentru vestiare și o clădire administrativă și va fi amenajată o parcare pentru autovehicule și autocar.

Baza sportivă de tip 2 va fi realizată în incinta Parcului Arini  unde, pe o suprafață de 5.000 mp, va fi construit un teren sportiv de mici dimensiuni (20 m x 40 m) care va fi folosit pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis. Vor fi construite, de asemenea, o clădire pentru vestiare, o clădire administrativă și va fi amenajată o parcare pentru autovehicule.

Municipiul Sebeș și localitățile aparținătoare (Petrești, Lancrăm, Răhău) nu beneficiază de o bază sportivă corespunzătoare. Această stare de fapt determină lipsa de motivație a tinerilor și elevilor către activitățile sportive, precum și la imposibilitatea desfășurării lecțiilor de educație fizică și sport  de către elevii ai căror școli nu dețin terenuri sau săli de sport.