Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” din Ocna Mureș le face elevilor săi un cadou inedit fiind gazda unui eveniment multi-art ce se va derula prin intermediul proiectului ,,Caravana literară a scriitorilor în școală”.

Activitatea va avea loc în data de 6 decembrie 2018, începând cu ora 11:00 la Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” din Ocna Mureș. Cu acest prilej se va semna și un acord partenerial între cele două instituții.

Programul evenimentului va aduce în fața elevilor momente de teatru pentru copii, lansări și prezentări de carte, lecturi și momente recitative, expoziții și momente muzicale.

Partea a doua a evenimentului se va derula la Casa de Cultură ,,Ion Sângereanu” din localitate, unde va fi lansată cartea ,,Un colțișor de țară în 100 de Cuvinte și 100 de imagini”.

Cu acest prilej vor fi prezentate celor prezenți și publicațiile bibliotecii: Antologie de texte literare pentru copii, Corespondențe culturale, Etnografie din Transilvania, Opere – Ion Agârbiceanu și Opere – Octavian Goga, cărți ce vor fi donate Centrului de Informare și Documentare al Școlii Gimnaziale ,,Lucian Blaga” din Ocna Mureș.

Proiectul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga Alba ,,Caravana literară a scriitorilor în școală” s-a bucurat de o largă popularitate în unitățile de învățământ din județul Alba, scriitorii implicați în aceste activități fiind încântați de întâlnirea cu elevii.