Povestea unui pompier de la  ISU Alba, care se afla în concediu, a devenit virală pe internet după ce bărbatul a salvat de la înec un turist aflat în stațiunea 2 Mai de pe litoralul românesc. Fapta acestuia au fost salutată de către colegii săi de inspectorat din județul Alba.

Ionuț, pompier militar din cadrul ISU Alba, se afla în concediu, în stațiunea 2 Mai. Dintr-o dată, a auzit un strigăt de ajutor, un bărbat se afla în pericol de înec.

–  Bărbatul ce înota mai devreme, aproape de geamandură, nu îl mai văd! Trebuie să îl căutăm!

De îndată Ionuț, împreună cu câțiva turiști, a intrat în mare să îl caute pe bărbat.

–             Cineva să cheme o ambulanță, este inconștient. A înghițit foarte multă apă!

Odată ajunși cu victima la mal, Ionuț a început să execute manevrele de resuscitare.

–             Ajutați-l! Faceți ceva!

–             Stați liniștiți! Sunt de la SMURD. Am situația sub control!

După aproximativ 5 minute, bărbatul a devenit conștient, manevrele de resuscitare cardio-respiratorie efectuate fiind un adevărat succes.

În scurt timp, a sosit și echipajul SMURD care l-a preluat pe bărbat și i-a acordat îngrijirile medicale necesare, acesta fiind foarte slăbit.

Ionuț Biriș este cadrul militar activ și paramedic în cadrul ISU Alba, având o experiență de peste 16 ani în acordarea primului ajutor medical,  participând la mii de intervenții de acest tip.

Felicitări, Ionuț! Un om trăiește datorită spiritului civic și devotamentului de care ai dat dovadă!”, se arată într-o postare pe Facebook a Isu Alba.

Sursa: Realitatea de Alba