Miron Mitrea: alegeri anticipate sau un guvern minoritar PNL cu susținerea AUR

0
1

Cine cedează în conflictul dintre PNL și USRPLUS are soarta PNTCD., va pierde și va ieși din scenă, crede Miron Mitrea. În emisiunea Culisele Puterii consultantul politic nu a exclus posibilitatea alegerilor anticipate și a explicat jocul cu suma nulă dintre cele doua formațiuni. USRPLUS ar putea merge pe anticipate în loc să numească un alt ministru în locul lui Stelian Ion la Justiție, să se facă de râs și să dispară din peisaj. Alternativa este să meargă pe anticipate alături de PSD și AUR, cu care face majoritate.
Dar consultantul politic vorbește de o variantă neluat în calcul până la această oră în varianta în care partidele din Coaliție rămân pe poziții ireconciliabile. Există două soluții, alegeri anticipate sau un guvern minoritar al PNL cu susținerea AUR.
În toate variantele analistul politic vede o criză pe termen lung și nu-l vede plecat pe Florin Cîțu de la Palatul Victoria pana la Congresul PNL, chiar dacă este demis printr-o moțiune de cenzură. Varianta unui guvern minoritar PSD este posibilă, dar improbabilă. PSD controlează prea puțin ca să poată să ducă cu succes o astfel de responsabilitate, mai ales că se lovește la Palatul Cotroceni de ostilitatea șefului statului.

Sursa: Realitatea Din PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.