Minor din Alba Iulia reținuți pentru furturi din vestiare, cabinete medicale, localuri publice

Polițiștii din Alba Iulia l-au reținut pe un minor care este bănuit că în ultimele 3 luni ar fi săvârșit 5 fapte de furt din diverse locuri din municipiul Alba Iulia. Se pare că, la comiterea unuia dintre furturi, minorul a fost ajutat de un alt minor, de 17 ani.

La data de 25 septembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un minor de 15 ani, din Alba Iulia, care este cercetat pentru săvârșirea a 5 fapte de furt.

În sarcina minorului s-a stabilit faptul că, în perioada 15 iunie – 8 septembrie 2019, ar fi sustras sume de bani, cuprinse între 150 și 1.100 de lei, din vestiare, cabinete medicale, localuri publice și de la comercianți din piață, profitând de faptul că banii au fost lăsați nesupravegheați.

Prejudiciul total, în cele 5 fapte de furt, este de 2.700 de lei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, la săvârșirea unui furt, cu un prejudiciu de 300 de lei, de la un comerciant care vindea într-o piață din Alba Iulia, minorul a fost ajutat de un alt minor, de 17 ani, din Alba Iulia. Față de acesta din urmă, cercetările sunt continuate pentru complicitate la furt.

În cursul zilei de azi, 26 septembrie, minorul reținut va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Articolul precedentPolițiștii implicați în accidentul de pe DN1 în județul Alba mergeau la vizita medicală cu semnalele luminoase pornite
Articolul următorTânăr reținut pentru 6 furturi din anexele unor cetățeni din Roșia Montană

Comments are closed.