Ministrul Sănătăţii, despre verificările privind raportarea deceselor Covid: „Comisia a găsit o eroare de raportare la o mie de cazuri”

Declarația Ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, a fost făcută la postul public de televiziune.

Am cerut săptămâna trecută un raport preliminar, care arată că există diferențe. Nu aș vrea să spun cifre, diferențele sunt în continuare analizate. Sunt luate cazurile individuale astfel încât să ne asigurăm că ce apare ca diferență este clar confirmat sau infirmat ca deces cauzat de infecția cu Covid-19 și aștept un raport în data de 7. Informațiile le am din raportul preliminar. Singura cauză evocată a fost o eroare de raportare în CoronaForms unde la rubrica de deces nu a fost completat, a fost completat decesul la comentarii. Aceasta este o eroare care a apărut în aproximativ o mie de cazuri, singura eroare raportată de către această comisie. Diferențele sunt însă un pic mai mari, motiv pentru care trebuie să venim cu niște analize suplimentare”, a spus Ioana Mihăilă într-o emisiune la TVR.

Amintim că informațiile privind diferențele de raportare au fost făcute publice de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, la mijlocul lunii aprilie.

Sursă: BIZIDAY

Articolul precedentFlorin Cîțu: FĂRĂ mască în birouri de la 1 iunie 2021, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva COVID-19
Articolul următorTurul ciclist al României va trece prin Brașov și Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.