Ministrul Economiei, Claudiu Năsui: „Statul nu creează valoare, sectorul public trebuie să învețe de la cel privat. Statul îți ia jumătate din salariu”

Ministrul Economiei – Claudiu Năsui este de părere că statul român nu creează valoare, iar sectorul public trebuie să învețe de la cel privat unde se află motorul unei economii sănătoase.

„Statul nu creează valoare. Valoarea este creată de cei care muncesc, de antreprenori care preiau riscuri, care alocă un capital, iar statul trebuie să-i ajute pe oamenii aceștia să aibă cât mai puține poveri. Sunt de părere că sectorul public trebuie să înveţe de la cel privat. În privat există motorul unei economii sănătoase.

Noi, la minister, trebuie doar să asigurăm infrastructura, astfel încât fiecare antreprenor să investească în ce sector doreşte şi să îşi desfăşoare activitatea fără prea multe bariere. Cu cât eşti mai mic, cu atât trebuie ca statul să te lase mai mult în pace, astfel încât să poţi să creşti, iar ulterior să poţi duce o povară fiscală, dar şi o reglementare mai mare. Aceasta este filosofia pe care doresc să o promovez”, a spus Claudiu Năsui la un eveniment al Organizației Femeilor Antreprenor din cadrul Uniunii Generale a Industriașilor din România (OFA UGIR).

„Semnalul într-o piață liberă este prețul, iar prețul muncii îl reprezintă salariul. Or, dintr-un salariu, statul îți ia jumătate. În esență, faptul că noi, statul luăm jumătate din salariul minim este o supraimpozitare a muncii, comparativ cu standardele europene. Suntem lideri în Europa la impozitarea salariului minim, ceea ce ne creează o serie de probleme, inclusiv aceea că noi ne golim țara de forță de muncă. Pentru că noi avem forță de muncă, numai că ea nu muncește în România, ci afară!”, a mai spus ministrul Economiei.

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentEuroparlamentarul Mircea Hava: ”Alegerile interne în PNL aduc tot mai multe elemente de scenă neobișnuit de stridente, caragialiene”
Articolul următorAtenționare de călătorie pentru Spania – Cod roșu de caniculă. Anunțul MAE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.