Ministrul Cseke Attila: Nu este vârful valului 4, cu 12.000 de infectări. Vom crește în continuare

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a anunțat prin ce va trece România în următoarele trei-patru săptămâni de foc. Acesta a avertizat că trendul ascendent continuă agresiv iar numărul de infectați pe zi va trece de 20.000 la jumătatea lunii octombrie. Ministrul a anunțat și când se va observa un platou epidemic sau trendul descrescător al infectărilor COVID-19.

Ministrul interimar al Sănătății nu dă o veste prea bună în legătură cu numărul infectărilor din următoarele săptămâni. Cseke Attila avertizează că îmbolnăvirile raportate zilnic nu se vor opri la 12.000, ci vor trece și de 20.000.

„Prognoza epidemiologică pe care o avem în față s-ar putea să se adeverească. Cel puțin în ultimele zile, creșterea numărului de infectări arată că este posibil ca, la mijlocul lunii octombrie, numărul de infectări să atingă 20.000 de persoane. Astăzi am avut 12.000 și în mod clar și sigur putem să afirmăm că nu este vârful valului 4 unde suntem astăzi, ci vom crește, din păcate, în continuare”, a declarat Cseke Attila, joi seară, la o televiziune de știri.

„M-aș bucura foarte mult să pot să spun că, de mâine, această presiune și pe sistemul medical va scădea, dar nu există niciun semn care să contrazică această prognoză de creștere continuă cel puțin în următoarele 2-3 săptămâni”, a mai spus Cseke Attila.

Despre vârful de peste 20.000, ministrul interimar al Sănătății a anunțat că e doar o prognoză epidemiologică, și că, din păcate, epidemia este în creștere accelerată.

„Ce ne preoocupă acum este că e în continuă creștere numărul de persoanelor infectate pe zi”, a adăugat ministrul.

Cseke Attila a anunțat însă că, după jumătatea lunii octombrie, este posibil ca numărul cazurilor zilnice să înceapă să scadă, potrivit prognozelor epidemiologice.

„Din prognozele pe care le avem există această posibilitate. Aici lucrurile nu sunt științific 100% garantate, nu sunt nicăieri în lume, dar există șanse pentru acest lucru”, a mai spus Cseke Attila.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentFlorin Cîțu dă vina pe USR-PLUS pentru situația din valul 4: ”Ministerul Sănătății era la cineva în administrare”
Articolul următorCiolacu le cere parlamentarilor PSD să nu exagereze cu socializarea, să nu se îmbolnăvească până la moțiune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.