Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, a fost în vizită la sediul companiei Glovo și le-a mulțumit acestora pentru serviciile prestate în societate. Totuși, Burduja recunoaște neputința statului de a asigura servicii de utilitate publică, la nivelul celor din mediul privat.

”Lumea se schimbă. Astăzi este mai ușor ca oricând să rezolvăm probleme cu ajutorul tehnologiei: de la cumpărături la livrări. Am fost zilele trecute în vizită la Glovo, o companie internațională pentru care România este a treia cea mai importantă piață. L-am cunoscut pe co-fondatorul Glovo, care mi-a mărturisit că este impresionat de calitatea oamenilor din România, unde sunt peste 7000 de curieri și angajați care deservesc întreaga regiune. Compania este înregistrată și în România: aici generează locuri de muncă, aici plătește taxe.

I-am mulțumit pentru că schimbă în bine România și lumea. Nu e nicio exagerare, știm cu toții cât de ușoare au devenit unele lucruri ca urmare a serviciilor oferite de astfel de companii. Și i-am mai mulțumit pentru că, prin ceea ce face, pune presiune pe statul român să se modernizeze.

Cum? Simplu. Românii capătă aceleași așteptări de eficiență și accesibilitate de la serviciile publice. Ar trebui să fie la fel de rapid să obținem un cazier judiciar pe cât este de ușor să comandăm o pizza. Lucrurile acestea nu se vor întâmpla peste noapte. Vorbim de legi noi, de sisteme interoperabile de Cloud. Dar important este că am început.”, scrie Sebastian Burduja.

Sursa: Realitatea Din PNL