Meteorologii au emis cod galben și portocaliu de vreme rea pentru următoarele două zile! Vezi regiunile afectate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți, trei avertizări de vreme rea, valabile pentru majoritatea regiunilor din țară, pentru următoarele 48 de ore.

 

 

Astfel, o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnateeste valabilă în intervalul  24 august, ora 12:00 – 25 august, ora 10:00,  în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în  Banat, Maramureș și la munte.

În aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.

 

De asemenea, pentru intervalul 24 august, ora 14:00 – 24 august, ora 22:00, ANM a emis o avertizare COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică, pentru jumătatea nordică a Moldovei, unde  vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp. 
Astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse.

Imagine

 

 

Pentru intervalul 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00, meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN de cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică, pentru județele din Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte. Aici vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.

Imagine

 

Articolul precedentAngajări în regim de urgență la Casa Națională de Pensii
Articolul următorPandemia a schimbat modul în care facem cumpărături. Ce spun specialiștii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.