La Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia a avut loc în perioada 8-12 octombrie 2018 întâlnirea pregătitoare din cadrul proiectului de parteneriat de schimb interșcolar în cadrul programului Erasmus+ 2018-1-FR01-KA229-047666-2 ”EureKorpus”.

Proiectul este coordonat de Fabrice Tondeur de la Colegiul Boris Vian din Franța, în care Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian are rol de partener.

Proiectul ”Mens Sana în Corpore Sano – EUreKorpus” se va derula timp de doi ani, în parteneriat cu instituții de învățământ din Franța, România, Finlanda, Spania și Anglia.

Pentru atelierul de lucru au fost desemnați să participe câte doi reprezentanți din fiecare școală parteneră pentru a stabili detaliile de derulare și implementare a activităților specifice celor 6 domenii vizate în cadrul proiectului (comunicare, mediu, creativitate, științe, sănătate și umanitate) cât și conceperea instrumentelor specifice de monitorizare și evaluare a acestor activități.

Din partea Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian au participat prof. Simona Cacovean, responsabil de proiect și profesorii Felicia Beca, Amalia Furdui, Eva Pintea, Mihaela Basarabă, membrii în echipa de management a proiectului.

Proiectul presupune mobilități ale elevilor din școlile participante și urmărește dezvoltarea personalității și susținerea activității tinerilor în vederea formării unui stil de viață sănătos.

Participanții cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, cu sau fără dizabilități, se vor întâlni și își vor împărtăși experiențele, care mai apoi vor lua forma unor articole, rapoarte și videoclipuri.

În săptămâna 8-15 noiembrie 2018 va avea loc prima mobilitate din cadrul proiectului, în care elevi de la Colegiul Economic Dionisie Pop Marțian din Alba Iulia vor avea oaspeți elevi veniți din școlile din Franța și Finlanda împreună cu care vor desfășura o serie de activități prevăzute în proiect.