Fostul lider PNL Ludovi Orban a calificat drept „aberație” decizia partidului de a-l nominaliza din nou pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, iar președintele Klaus Iohannis ar încălca Constituția dacă acceptă.

Într-un interviu pentru RFI, șeful Camerei Deputaților a afirmat că prin toate acțiunile din ultimele 3 luni, președintele Klaus Iohannis „nu a făcut altceva decât să distrugă PNL, să distrugă coeziunea, să afecteze pe termen lung interesele fundamentale ale României”.

Orban mai afirmă că discuția legată de o eventuală SUSPENDARE a președintelui poate avea loc, dar după ce vor fi parcurse etapele legate de învestirea Guvernului.

Pe de altă parte, fostul liderl liberal a criticat dur decizia conducerii PNL de a-l propune tot pe Florin Cîțu pentru funcția de premier la consultările de luni de la Cotroceni: ”O aberație, o propunere în primul rând neconstituțională. După demiterea mea prin moțiunea de cenzură din februarie, în momentul în care președintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine, PSD a atacat la CCR și CCR a luat decizia conform căreia premierul care a fost demis la moțiunea de cenzură nu mai poate fi propus premier. Ar trebui să citească, mai ales că e o chestiune care ține de istoria PNL. De asemenea, e o inepție politică să vii să-l propui pe Florin Cîțu, în condițiile în care practic cu această propunere de premier, nu există nici o șansă de a forma o majoritate parlamentară. Le readuc aminte colegilor mei, care s-au întrunit NOAPTEA, CA HOȚII noaptea, ca hoții, într-o ședință convocată pe picior, că pentru a putea învesti un Guvern, este necesară o majoritate de 234 de voturi. La ora actuală, PNL împreună cu UDMR nu dețin decât 163 de parlamentari (…). Această decizie reprezintă o dovadă elocventă a ruperii de realitate atât a lui Florin Cîțu, cât și a apropiaților lui Florin Cîțu și arată că pentru acești colegi ai mei, România nu contează, ci contează interesele lor de grup”, a declarat Orban.


Sursa: Realitatea Din PNL