Ludovic Orban, lider Forța Dreptei, a făcut scurte comentarii legate de șansele pe care le-ar avea la viitoarele alegeri prezidențiale cele câteva nume vehiculate în mediile politice și în presă. Invitat la Realitatea Plus, Orban, care și-a anunțat deja intenția de a candidat la cea mai înaltă funcție în stat, a vorbit despre Mircea Geoană, Laura Codruța Kovesi, George Simion și Viorica Dăncilă.

Orban a preciat, din start, că el candideză „pentru a oferi României șansa unei evoluții favorabile, șansa de a se îndrepta într-o direcție si a avea o dezvoltare la care cu adevărat are dreptul.”

Fostul premier a comentat apoi, pe scurt, șansele și percepția sa asupra unor politicieni sau alte șefi de instituții ale căror nume au fost vehiculate drept potențiali candidați la cea mai înaltă funcție în stat.

MIRCEA GEOANĂ – NESERIOS

”Mircea Geoană a avut ocazia să devină președintele României, a pierdut pe mâna lui, într-o săptămână de la 14% în fața lui Băsescu în turul 2 a ajuns să piardă alegerile și a și rămas așa în memoria populară, că seara a fost președinte și dimineață nu a mai fost. De altfel, el este secretar adjunct la NATO, dar văd că este mai preocupat de România și de campania pe care și-o pregătește. Din punctul meu de vedere, Mircea Geoană nu cred că este un candidat foarte serios.”

LAURA CODRUȚA KOVESI – CRED CĂ PRIORITATEA EI ESTE PARCHETUL EUROPEAN

”Pe Laura Codruța Kovesi eu am sprijinit-o și în mare parte deține această funcție de procuror-șef al Parchetului European și datorită eforturilor de lobby pe care le-am făcut. Pe de altă parte, mandatul ei se termina în 2026, iar de regulă într-o funcție europeană atât de înaltă trebuie să girezi întregul mandat, mai ales că este primul (…) Sunt convins că L.C. Kovesi, să nu uităm că e magistrat de carieră, este preocupată, în primul rând, de a asigura funcționarea Parchetului European și de a asigura performanțe pentru acesta.”

GEORGE SIMION – A ZIS CĂ NU VA CANDIDA, SĂ VEDEM CU CINE FACE NUNTĂ

”George Simion a zis că nu va candida, el are treabă vara asta (…) să vedem cu cine face nuntă. Nunta ți-o faci cu prieteni, cu familia, nu o transformi într-un eveniment politic, pentru că e practic o formă de a-ți face campanie electorală.”

VIORICA DĂNCILĂ – E HAIOASĂ, DAR SINCER NU CRED

„Viorica Dăncilă este haioasă, este simpatică, dar sincer nu cred că are șanse. Ea a fost candidată din partea PSD și a obținut un scor submediocru, mult sub scorurile obținute de alți candidați la prezidențiale pe care i-a avut în trecut PSD.”

Fostul premier a făcut și un comentariu ironic despre actualul deținător al fotoliului de la Palatul Victoria: „Să nu mă întrebați de Ciucă, pentru că nu cred că-și termină nici mandatul”.

Ludovic Orban, după condamnarea șefului UNIFARM: „Pe Adrian Ionel nu l-am numit eu. E foarte grav. Sunt circumstanțe agravante”

Ludovic Orban, portretul lui Petre Daea: Ministrul favorit al lui Dragnea e complet nepotrivit la agricultură. E pitoresc…, o figură vetustă”

Sursa: Realitatea de Bucuresti