Lucrările de reparaţie urgentă de pe podul Ruse-Giurgiu s-au încheiat

Lucrările de reparaţie urgentă a carosabilului, pe podul Ruse-Giurgiu, s-au încheiat şi circulaţia se desfăşoară fără restricţii, informează Agenţia pentru Infrastructură Rutieră (API) din Bulgaria.

Agenţia BTA aminteşte că lucrările au fost demarate pe data de 11 iunie, când circulaţia a fost reorganizată temporar. API subliniază că firma care a executat lucrările a finalizat activităţile planificate mai rapid decât se preconizase iniţial, pentru a nu îngreuna traficul.

Lucrările de reparaţie au fost necesare pentru a se asigura călătoria în siguranţă pe pod. Acestea vor ajuta, de asemenea, la evitarea restricţionării complete a traficului, în timpul viitoarei reparaţii majore a podului, subliniază API.

Agenţia pentru Infrastructură Rutieră adaugă că începerea lucrărilor majore de reparaţie este planificată luna viitoare, iar lucrările se vor desfăşura fără oprirea circulaţiei, traficul fiind reglementat de un semafor. Se va lucra zilnic, 10-12 ore pe zi, reparaţiile fiind efectuate în timpul zilei.

Procesul de lucru va fi organizat şi etapizat pe tronsoane, astfel încât autovehiculele să poată trece pe ambele sensuri, pe banda pe care nu se efectuează lucrări, precizează API.

De când podul a fost dat în exploatare, în urmă cu 70 de ani, nu au fost efectuate reparaţii majore. În urmă cu mai bine de 22 de ani, rosturile au fost consolidate, iar în 2011, au fost înlocuite hidroizolaţiile şi pavajul asfaltic.

Proiectul tehnic de reparaţie a podului prevede înlocuirea completă a pavajului asfaltic, panourilor, hidroizolaţiei, noi sisteme de parapeţi, marcaje. Executantul lucrărilor este Societatea „Podul Dunării”. Costul reparaţiei este de aproximativ 44,9 milioane de leva (circa 22,45 milioane de euro), iar termenul de execuţie este de 730 de zile, potrivit Rador Radio România.

Sursa: g4media.ro

Articolul precedentBIBI CAMPFEST. Aventură autentică în natură pentru familii și copii VIDEO
Articolul următorConsiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa serviciilor de citire a contoarelor de energie electrică din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.