Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi  specialişti silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. A fost făcute 58 de controale în teren şi 45 pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 156 de amenzi şi au confiscat 8 metri cubi de material lemnos.

 

 La data de 27 februarie 2019, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi şi specialiști din cadrul ocoalelor silvice.

Cu această ocazie au fost efectuate 58 de controale, din care 11 în fondul forestier, 45 pe drumurile publice şi două în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos şi au fost verificate, în trafic, 169 de autovehicule şi 9 căruţe.

Poliţiştii au aplicat, în total, 156 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 40.190 lei, din care 15 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 8 metri cubi de material lemnos.Totodată, au constatat 9 infracțiuni, din care 5 la Codul Silvic.