Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu este „total împotriva” unor candidaturi comune PSD-PNL la viitoarele alegeri din 2024. El susţine că, în timp ce social-democrații menţin procentele pe care le aveau în sondajele de opinie înainte de intrarea la Guvernare, PNL înregistrează o creştere în preferinţele electoratului. PNL „rămâne adversar politic al PSD”, subliniază el.

 

„Exclud candidaturi comune, lucruri de acest tip. Sunt total împotriva acestor lucruri. Fiecare partid trebuie să-şi gestioneze lucrurile proprii”, a afirmat liderul social-democrat, relatează G4Medi.ro.

Întrebat cine crede că este câştigător în coaliţia de guvernare, Grindeanu a răspuns: „Dacă ar fi în scaunul ăsta un politician din ăla veritabil, v-ar spune: poporul român, România”.

 

El adaugă că PNL, care avea 17-19% în sondaje, acum are peste 20 de procente, în timp ce PSD se menţine la procentele pe care le avea şi înainte de a intra la guvernare. El spune că PNL „rămâne adversar politic al PSD-ului”.

Întrebat cine va fi candidatul PSD la preşedinţie, social-democratul a precizat că există câţiva membri în PSD care au „profil de candidat”, dându-i ca exemplu în acest sens pe Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila.

 

Totodată, Grindenu s-a arătat convins de faptul că actualul adjunct al secretarului general al NATO, Mircea Geoană, „ar fi un candidat redutabil” la preşedinţia României, subliniind însă că este nevoie de o „discuţie în serioasă” în interiorul partidului pe marginea acestui subiect.