Liceeni din Aiud au participat în perioada 25 – 27 octombrie 2018 la „Jocul de strategie: Politica locală”.

Aceasta este o metodă de educație politică prin care se stimulează participarea la luarea deciziilor în comunitate.

O echipă de traineri ai Fundației Friedrich Ebert România pregătiți special pentru derularea acestui proiect a coordonat întreaga activitate.

Joi, 25 octombrie, a debutat proiectul cu participarea a 23 de elevi proveniți de la toate liceele aiudene la ședința ordinară a Consiliului Local Aiud pentru a urmări modul de lucru al consilierilor locali.

Elevii au aflat vineri, 26 octombrie 2018, modalitatea de funcționare a sistemul politic din România, accentul fiind pus pe procesul decizional de la nivel local.

Ziua s-a încheiat cu o cină festivă în cadrul căreia tinerii au socializat între ei dar și cu consilieri locali.

Patru consilieri locali voluntari au participat sâmbătă dimineața, 27 octombrie, la curs și i-au îndrumat pe elevi în formularea interpelărilor și proiectelor de hotărâre propuse de ei pentru dezbaterea finală.

În aceeași zi, de la ora 17:00 a avut loc simularea unei ședințe a Consiliului Local în care consilieri au fost elevii înșiși.

Aceasta a debutat cu o sesiune de interpelări adresate doamnei primar și a continuat cu propunerea a patru proiecte de hotărâre.

Ședința a fost plină de dezbateri, programul prelungindu-se până după ora 19:00.

Felicitări elevilor care au ales să își aloce o parte din week-end unei activități din care cu siguranță au avut multe de învățat! Mulțumim Fundației Friedrich Ebert România!” – au declarat reprezentanții primăriei Aiud.