Liberalii recunosc că au șanse MINIME cu noul Guvern – Stenograme din ședința de sâmbătă

PNL a votat sâmbătă componența executivului şi programul de guvernare pentru care generalul Ciucă va cere votul Parlamentului. Potrivit unor stenograme obţinute de Realitatea PLUS, liberalii au recunoscut în şedinţa conducerii că noul executiv nu are şanse să treacă.

Pentru a trece, echipa propusă de Nicolae Ciucă are nevoie de 64 de voturi, iar USR și PSD au anunțat că nu vor susține un guvern minoritar. 

STENOGRAME: STRATEGIA PNL PENTRU ÎNVESTIREA LUI CIUCĂ

 

Cristian Buşoi (europarlamentar PNL): Să ţinem o linie hotarâtă că noaptea este un sfetnic bun. PSD şi USR se pot răzgândi până la votul final. Nu putem să ne luptăm cu matematica parlamentară. Nu vor fi audieri uşoare.

Rareş Bogdan (prim-vicepreşedinte PNL): Suntem asaltaţi cu calcule matematice. Să vorbim ce vrem noi, să lăsam calculele.

 

Florin Cîţu (preşedintele PNL): Eu cred că poate trece acest Guvern. Trebuie să fim mai optimiști când comunicăm, să cerem responsabilitate și maturitate partidelor politice la vot.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, depune astăzi lista de miniștri și programul de guvernare în Parlament. Liberalii vin cu un guvern minoritar, alături de UDMR. Mai multe detalii sunt disponibile AICI. 

Articolul precedentRomânia a depășit, în premieră, Ungaria la PIB-ul pe cap de locuitor
Articolul următorMărturii cutremurătoare de pe patul din spital – Durere, disperare și teamă, simțite de pacienții Covid-19 din secțiile ATI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.