Luni, 14 octombrie 2019, începând cu ora 10.00, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va desfășura la Penitenciarul Aiud un nou proiect inedit destinat persoanelor private de libertate – „Cartea care eliberează”.

Evenimentul se va derula în contextul celebrării Zilei Internaţionale a Educaţiei în Penitenciare, în parteneriat cu Penitenciarul Aiud, având ca scop principal promovarea lecturii și a cărții ca mijloace de informare, educare şi dezvoltare personală.

Organizat sub forma unui club de lectură şi scriere creativă, proiectul aduce în atenția participanților, persoane private de libertate, fragmente selectate din volumul Cabaretul cuvintelor : Exerciţii de muzicalitate pură pentru actorii debutanţi semnat de binecunoscutul dramaturg roman Matei Vișniec.

Volumul, care a apărut în anul 2012, s-a bucurat de un real succes la public, abordând ca teme principale sinele, ignoranța, orgoliul, dar și umanitatea.

Participanții sunt invitați să discute alături de echipa bibliotecii pe marginea acestor fragmente de text, iar apoi, pornind de la acestea, să-și exerseze condeiul în cadrul unui adevărat exercițiu de scriere și creativitate.

Întreaga întâlnire se dorește a fi una interactivă, vie, deschisă între participanți, în măsură să incite la lectură, dragoste de carte și pentru scris.

Proiectul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.