Marți, 16 iulie 2019, ora 17, la Museikon va avea loc vernisajul expoziției Glass Nouveau. Expoziția își propune să revigoreze interesul publicului pentru arta vitraliului. Expoziția va fi găzduită de Museikon în perioada 16 iulie – 31 august și va putea fi vizitată de marți până duminică între orele 9 și 19.

După un trecut îndepărtat în care s-a bucurat de o mare faimă, în epoca medievală toate catedralele Occidentului fiind împodobite cu ferestre viu colorate și pictate, și după un trecut recent plin de elanul redescoperirii vechilor tehnici, în procesul de restaurare a acelorași catedrale, îmbinarea bucăților de sticlă colorată a ajuns în era Tiffany, hrănind noi și noi combinații de materiale, într-un nesfârșit elogiu adus luminii și frumuseții.

Pe această ultimă traiectorie se înscriu și lucrările vitralistului Cristian Florin Anghelescu, al cărui rafinament artistic și măiestrie de meșteșugar au dat naștere expoziției Glass Nouveau, o explozie de oglinzi vitrate ale căror elemente decorative inspirate din repertoriul Art Nouveau au darul de a parfuma armosfera cu miresmele de acum un veac.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.