Două persoane sunt cercetate pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, iar una dintre persoane a fost reţinută şi urmează să fie prezentată în faţa procurorilor. Se pare că aceștia ar fi plătit diverse cumpărături cu cardul unui cetăţean.

Potrivit IPJ Alba, la data de 17 decembrie 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Cîmpeni i-au identificat pe un bărbat de 35 de ani, din comuna Roșia Montană, judeţul Alba şi pe soţia sa, în vârstă de 29 de ani, ca persoane bănuite de săvârșirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, faptă prevăzută şi pedepsită de art.250, alin.1 Cod Penal.

În sarcina celor doi s-a reţinut faptul că, la data de 9 decembrie 2018, ar fi găsit în fanta unui ATM, din Cîmpeni, un card prevăzut cu dispozitiv contactless, uitat de un client al băncii.

Pe parcursul zilei, cei doi ar fi făcut cumpărături, de la diverse magazine din Cîmpeni şi Abrud, cheltuind, în total, suma de 2.320 lei.

Faţă de bărbat, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 18 decembrie, să-l prezinte parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate.