La Alba Iulia va avea loc în perioada 14-17 noiembrie 2018, reuniunea științifică cu titlul „Inițiative, Oportunități, Obiective ale bibliotecilor publice din România. Conferința Națională a ANBPR.”

Instituții culturale activ implicate în viața comunităților locale, bibliotecile publice, reunite în cadrul Asociației, înscriu această conferință în seria manifestărilor dedicate Centenarului. Acest eveniment încununează, la nivel național, seria tuturor proiectelor culturale și profesionale desfășurate pe întreg parcursul acestui an aniversar în bibliotecile afiliate. Cu un titlu extrem de generos, conferința oferă posibilitatea participanților de a împărtăși și de a afla diverse aspecte ale prezentului, dar și de a prospecta viitorul bibliotecilor și al profesiei de bibliotecar.

Programul conferinței va include, pe lângă sesiunile de prezentări în plen, o serie de ateliere paralele pe teme de actualitate ale profesiei, la care vă încurajăm să participați: Proiecte culturale dedicate Centenarului, Familii instruite – comunități puternice: Programe de literație,Tehnologie și inovație – proiecte derulate în biblioteci”, declară doamna Sorina Stanca, președintele Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.

Acest proiect de anvergură națională va reuni, în premieră pentru Alba Iulia, peste 200 de bibliotecari din întreaga țară, alături de specialiști de peste hotare și personalități culturale, pentru a sărbători Centenarul României și cei 75 de ani de existență a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Eveniment organizat de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, în calitate de gazdă, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România.