Klaus Iohannis a deschis anul școlar la Alba Iulia

Președintele Klaus Iohannis participă astăzi, 10 septembrie, la deschidere anului școlar 2018 – 2019.

Deschiderea a avut loc la orele 11.00, la Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan, cel mai vechi liceu din Alba Iulia.

Guvernanții acelor vremuri înțeleageau ceea ce ar trebui să înțelegem cu toții, că educația este fundamentul unei Românii prospere, puternice și democratice. Din păcate, în ultimii ani lucrurile nu au stat așa de bine. Reformele au stat mai degrabă sub deviza: un pas înainte, doi înapoi. Acet lucru nu este productiv pentru că progresele tehnologice și ale societății ne obligă să evoluăm.

Întoarcerea la metodele pedagogice practicate în trecut, oricât le-ar crea un sentiment plăcut unora, nu este eficient și productiv. Avem și o meteahnă, care se numește reformita și se văd cel mai pregnant în Educație. Legile se schimbă mai repede decât apucă dascălii și directorii să citească.”, a spus Klaus Iohannis.

Domnule președinte ma bucur că sunteți aici, lângă noi în acest moment special. De aceea,ca primar al acestui loc, vă mulțumesc”., a declarat primarul municipiului Alba Iulia Mircea Gheorghe Hava.

 

Articolul precedentVolei Alba Blaj a început pregătirile pentru noul sezon
Articolul următor1,8 milioane lei, pentru lucrările de modernizare a Şcolii din Ciugud

Comments are closed.