JAPONIA: TAXĂ DE DRUMEȚIE, PE TOATE TRASEELE MUNTELUI FUJI

Începând din această vară, cei care doresc să urce pe Muntele Fuji vor trebui să plătească o taxă pe oricare dintre cele 4 trasee principale.

Conform unui nou proiect de lege adoptat luni, tichetul de 4.000 de yeni (aproximativ 24,70 euro), va fi valabil în timpul sezonului de vârf, relatează Euronews.

Cel mai înalt masiv montan din Țara Soarelui Răsare se confruntă cu probleme cauzate de supraturism.

Creșterea dramatică a numărului de vizitatori a dus la poluare și riscuri pentru siguranță.

Pentru a contribui la protejarea mediului, autoritățile au introdus anterior o taxă și o limită zilnică de vizitatori pe cel mai popular traseu în 2024.

Vara trecută, cei care doreau să urce pe traseul Yoshida – cel mai popular datorită accesului facil din Tokyo și a numeroaselor cabane montane care oferă cazare și mese – plăteau 2.000 de yeni (aproximativ 12,35 euro).

Guvernul prefecturii Yamanashi, care supraveghează activitățile de drumeție pe acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, a considerat necesară introducerea taxei pentru protejarea naturii.

De asemenea, s-a impus o limită zilnică de 4.000 de persoane pe traseul Yoshida pentru a reduce aglomerația.

Acum, taxa pentru acest traseu iconic se va dubla la 4.000 de yeni (24,70 euro), sumă care se va aplica și celorlalte trei rute, care anterior erau gratuite.

Drumeții vor trebui să plătească această taxă în perioada iulie-septembrie, sezonul de vârf al ascensiunilor.

Autoritățile au declarat că veniturile obținute vor fi utilizate pentru construirea unor adăposturi de urgență în caz de erupție vulcanică și pentru întreținerea traseelor de drumeție.

Din 2014, cei care urcă pe munte pe oricare dintre trasee sunt încurajați să plătească voluntar 1.000 de yeni (6,20 €) pentru conservarea sitului.

Regulile sprijină combaterea supraturismului

Restricțiile introduse anul trecut s-au dovedit eficiente, reducând numărul vizitatorilor care au urcat pe Muntele Fuji de la 221.322 în 2023 la 204.316, potrivit Ministerului Mediului din Japonia.

O altă măsură adoptată anul trecut pentru a reduce supraturismul într-un oraș din apropiere a avut, de asemenea, succes.

Locuitorii din Fujikawaguchiko, exasperați de mulțimile de turiști, au construit un gard uriaș care bloca vederea către Muntele Fuji – motivul pentru care vizitatorii veneau în zonă.

Bariera de 20 de metri lungime și 2,5 metri înălțime, acoperită cu o plasă neagră, a împiedicat turiștii să își mai facă selfie-uri cu muntele după numeroase incidente de aruncare a gunoaielor, traversare periculoasă prin traficul aglomerat, ignorarea semafoarelor și intrarea neautorizată pe proprietăți private.

Gardul a fost demontat în august, ca măsură de precauție în fața unui taifun iminent, iar autoritățile au decis să nu îl reinstaleze, considerând că și-a îndeplinit scopul. Totuși, oficialii au avertizat că bariera ar putea fi montată din nou dacă turiștii revin în număr mare.

Articolul precedentOBEZITATEA AFECTEAZĂ UNUL DIN TREI COPII, ÎN ROMÂNIA
Articolul următorAPARTAMENTELE DIN BRAȘOV SE VÂND CEL MAI GREU; ÎN BUCUREȘTI ȘI ÎN CONSTANȚA, CUMPĂRĂTORII SE DECID MAI REPEDE (ANALIZĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.