Ioana Mihăilă: „Orice pat ocupat de un pacient COVID în spitale ia locul unui pacient cronic”

Pregătirea pentru valul patru al pandemiei ţine de sistemul sanitar, dar depinde „foarte mult” de responsabilitatea fiecărui român de a se vaccina, condiţii în care riscul de a fi spitalizat este „extrem-extrem de redus”, chiar la o infecţie cu tulpina Delta”, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

„Evident că numărul de cazuri creşte şi, la fiecare val, observarea acestei pante ascendente ne arată că este un început de val patru. Foarte important este că acum, pentru prima dată faţă de cele trei valuri anterioare, pregătirea aceasta ţine de sistemul sanitar, dar ţine foarte mult de responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Trebuie să înţelegem că, dacă ne vaccinăm, riscul nostru de a merge şi de a ajunge să fim spitalizaţi datorită infecţiei cu COVID este extrem-extrem de redus, chiar dacă contractăm inclusiv tulpina Delta”, a precizat Mihăilă, întrebată pe această temă, după ce a participat la şedinţa coaliţiei de guvernare.

Ea a adăugat că nu este vorba doar de responsabilitate faţă de sănătatea fiecărei persoane, ci şi faţă de cei din jur.

„Orice pat ocupat de un pacient COVID în spitale ia locul unui pat pentru un pacient cronic care necesită, de exemplu, evaluare sau tratament. E important să nu ajungem în spitale şi pentru asta e important să ne vaccinăm”, a subliniat Mihăilă.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentCazurile cu varianta Delta, în creștere RAPIDĂ, într-o lună
Articolul următorȘeful Gărzii de Mediu: Nu mai dați foc vegetației uscate! Vom ajunge să nu mai putem controla incendiile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.