Invazie de tânțari în Alba Iulia. Oamenii se tem să mai iasă seara din case de frica înțepăturilor de insecte. Situația este alarmantă la nivelul întregului oraș pentru că țânțarii se înmulțesc rapid, iar dezinsecția se face anevoios din cauza instabilității vremii.

Sute de albaiulieni se tem să mai iasă cu copii în parcuri sau spații verzi din cauza invaziei de țânțari. Aceștia spun că vremea schimbătoare şi ploile au făcut ca aceste insecte să fie mult mai agresive.

Primăria Alba Iulia a semnat un contract  de dezinfecție și deratizare în valoare de 2.486.893 lei cu societatea DD Chim SRL din Deva.

Contactat telefonic reprezentantul firmei care se ocupă de serviciile de deratizare și dezinfecție  dă vin ape  instabilitatea vremii și ploile dese care îi întârzie în derularea tratamentului pentru combaterea insectelor.

Înţepăturile de ţânţari sunt nu doar neplăcute, ci pot fi şi extrem de periculoase. Micile insecte transmit virusul West Nile, care poate provoca boli grave, unele chiar mortale. 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă atunci când infecţia se instalează trebuie să fiţi foarte atenţi pentru că boala debutează cu simptomele unei gripe. Adică febră ridicată și durere intensă de cap, iar în cazurile severe apar chiar și simptome neurologice, vărsături, erupții cutanate, fotofobie, frisoane, ori oboseală cronică și slăbiciune musculară.