Canicula a dat peste cap mersul trenurilor și așa problematic. La 40 de grade celsius, oamenii sunt nevoiți să aștepte cu orele până să plece din gară. Alții, mai ghinioniști, au rămas în câmp din cauza defecțiunilor tehnice. Fără aer condiționat, călătorii se simt zilele acestea ca în saună, iar cei cu probleme de sănătate fac cu greu față situației. 

Oamenii care sunt nevoiți să călătorească cu trenul zilele acestea trebuie să se înarmeze cu răbdare, apă și evantai. Garniturile înregistrează ore întregi de întârzieri, din cauza caniculei extreme.

Oamenii spun că întârzierile au devenit o obișnuință pentru CFR Călători.

Imagine

Dacă nu întârzie la plecare, trenurile rămân blocate pe câmp. Oamenii care au plecat marți dimineață din Deva spre București au ajuns la destinație după aproximativ 10 ore, deși distanța este de doar 400 de kilometri.

„A fost necesară intervenția personalului de specialitate pentru înlăturarea unui copac căzut pe intervalul de stații Merișor-Bănița. A fost necesară remedierea unui deranjament la linia de contact și realimentarea cu energie electrică. Trenul interregio 1824 a fost repus in circulatie după o staționare temporară de 107 minute”, a declarat Ana Brânzan, purtător de cuvânt CFR Infrastructură. 

O oră și jumătate au așteptat, așadar, călătorii în câmp, fără aer condiționat sau apă. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti