Inspectoratul Școlar Județean Alba acordă consiliere și sprijin elevilor, profesorilor și părinților în perioada derulării cursurilor în on-line

Prin OMEC 5972 din 08.11.2020, toate unitățile de învățământ din județul Alba desfășoară activități didactice în sistem on-line începând cu data de 9.11.2020, pe o perioadă de 30 de zile. În acest context, la nivelul ISJ Alba a fost stabilit un plan de măsuri menite să asigure accesul tuturor elevilor la educație. Măsurile propuse vizează trei aspecte: asigurarea dispozitivelor digitale necesare activităților didactice on-line, asigurarea transmiterii materialelor didactice pentru elevii care nu se pot conecta la platforma școlii, consilierea directorilor și a cadrelor didactice.

Toate unitățile de învățământ din județul Alba au o platformă pe care se realizează activitățile didactice on-line. Precizăm că acestea se pot desfășura în sistem sincron (live) sau asincron (materiale postate pentru elevi). Activitatea didactică este monitorizată zilnic de către inspectorii școlari prin participarea la orele on-line, cu acordul cadrelor didactice. Se urmărește prezența cadrelor didactice și a elevilor la ore și identificarea problemelor cu care se confruntă fiecare unitate de învățământ pentru a găsi soluții eficiente.

 În vederea asigurării necesarului de dispozitive astfel încât cât mai mulți elevi să poată continua educația on-line, la nivelul ISJ Alba a fost acordată consiliere directorilor pentru scrierea și depunerea proiectului „Asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare online prin furnizarea tabletelor școlare și a altor echipamente IT pentru activități didactice”, Programul Operaţional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă. Cadrele didactice pot susține orele on-line în spațiul unității de învățământ, directorii trebuie să le pună la dispoziție mijloacele tehnice pentru aceste activități. 

În situația în care elevii nu se pot conecta la platforma școlii, fie din lipsa conexiunii la internet, fie din lipsa dispozitivelor, au fost recomandate alte modalități de a păstra legătura cu aceștia și a le transmite materialele didactice: telefonic, pe grupurile de WhatsApp, în format letric prin cadrele didactice, mediatorii școlari, șoferii de pe microbuzele școlare, asistenții sociali din cadrul UAT-urilor. Pentru a găsi cele mai bune soluții în cazul localităților în care nu există conexiune la internet, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Alba, a luat legătura telefonic cu primarii localităților.

Consilierea directorilor, a cadrelor didactice și a părinților se realizează prin participarea inspectorilor școlari la consiliile profesorale organizate la nivelul unității de învățământ și la ședințele Consiliilor reprezentative ale părinților. 

Pentru consilierea psiho-emoțională a elevilor și a părinților, ISJ Alba în parteneriat cu CJRAE Alba pune la dispoziție linia TELverde: 0800816258 zilnic, între orele 8-16, și adresa de mail [email protected]. Consilierea de face de către specialiști din cadrul CJRAE Alba, iar discuțiile sunt confidențiale. Vă invităm să apelați cu încredere acest număr pentru a obține un suport specializat!

Educația continuă în județul Alba.

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentControale intensificate pentru respectarea măsurilor impuse de starea de alertă
Articolul următorBilanț coronavirus: 9.460 de cazuri noi și 129 de decese. Vezi situația pe fiecare județ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.