În 31 octombrie, Garda de intervenție Sebeș a intervenit, în localitatea Răhău, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.

Pompierii militari au acționat cu două autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș.

Ca urmare a acestui incendiu, au ars anexa gospodărească , aparatură electrocasnică, aproximativ 200 kg de porumb și 150 kg de grâu.

S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 15.000 lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă jarul căzut din sisteme de încălzit amplasate necorespunzător.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor:
  • se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate;
  • depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă;
  • în faţa uşiţei de alimentare a sobei pardoseala combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;
  • cenuşa rezultată de la mijloacele de încălzire se evacuează periodic intr-un loc stabilit şi amenajat în acest scop, fără pericol de incendiu şi numai după ce se sting complet resturile de jar.