Rudele angajaţilor din companiile de stat nu ar trebui să își facă griji pentru ziua de mâine. Întotdeauna se găsesc soluții și mereu vor avea o poartă deschisă mai ales pentru rudele de gradul întâi.

Este de notorietate ca la nivelul județului Alba nepotismul și clientelismul politic să fie la ordinea zilei. Deci nu ne-ar deranja cu absolut nimic o altă informație.
De exemplu la Direcția Silvică Alba se anunță un concurs pentru ocuparea postului de economist la Ocolul Silvic Blaj. Toate bune, se întrunește comisia se stabilesc condițiile, la concurs participă un singur personaj.
Câștigă concursul singurul candidat, doamna Boariu Mariana, nimeni alta decât soția sefului Direcției Silvice Alba, Boariu Gheorghe Dan.

Nu contestăm capacitatea doamnei Boariu, însă ne legăm de situaţia de fapt în care șeful DS Alba face legea din scaunul de boss al unei instituții aflate în colaps. La nivelul județului Alba, instanţele de judecată din Alba au pe rol zeci de procese intentate de angajați sau fost angajați ai Direcției Silvice Alba împotriva abuzurilor făcute de conducerea instituției. Pentru a băga frica în angajați le sunt intentate procese tuturor celor ce nu se supun ordinelor. În paralel instituția organizează concursuri prin care posturile vizate sunt ocupate de apropiați ai domnului Boariu.

Situația generală stă în felul următor, atunci când singurele criterii de angajare sunt relațiile de rudenie și legăturile politice, în fruntea instituțiilor ajung indivizi nepregătiți. Dar lucrurile nu se opresc aici. Văzuți șefi, aceștia își iau în subordine acoliții, răspândind incompetența la toate nivelurile. Profesionalismul și meritocrația au fost înlocuite de cuiburi de parveniți peste tot. Concursurile pentru posturi publice devin pur formale, dar putem prevenii aceste aspecte. Nu este cazul doamnei Boariu dar situația de fapt cere o anchetă a Corpului de Control din cadrul ministerului care să constate abuzurile șefului DE Alba Gheorghe Boariu Dan.