„Sunt adolescent, deci sunt responsabil” a fost motto-ul acțiunii preventiv- educative pe care au desfășurat-o ieri jandarmii albaiulieni, în cadrul Taberei școlare de la Arieșeni, cu sprijinul Direcției Județene de Sport și Tineret Alba.

 Scopurile acestei activități au fost: încurajarea adolescenților în a adopta un comportament civilizat în societate, prezentarea principalelor reguli care trebuie respectate în deplasările din mediul montan și prezentarea unor noțiuni generale în ceea ce reprezintă activitatea jandarmeriei.

Întreaga activitate desfășurată a fost interactivă, copiii fiind foarte receptivi și activi în a răspunde întrebărilor. Adolescenții au fost încurajați să participe la discuții, iar aceștia au povestit modul în care au intervenit în aplanarea unor conflicte ivite în mediul școlar.

Copiilor le-au fost distribuite pliante cu informații utile  pe linia delincvenței juvenile și le-au fost prezentate materialele și tehnica din dotarea structurilor de ordine și siguranță publică.

La finalul activității, știind că împreună cu profesorii,  aceștia urmau să parcurgă un traseu turistic montan, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieșeni le-au venit în sprijin cu o serie de sfaturi utile în ceea ce privește drumețiile pe munte în această perioadă.