Patru persoane acuzate de un furt uriaş ce a avut loc în urmă cu şase ani în locuinţa uneia dintre cele mai bogate familii din România au fost condamnate la pedepse cu închisoarea. Au fost judecaţi la Tribunalul Alba inculpaţii Filip Ion (Sibiu), Hârceagă Dumitru (Sebeş), Radu Cristian (Sebeş) şi Ailenei Mihai (Constanţa).

Sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la uz de fals, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Părţi vătămate în dosar sunt Elisiu Goţa şi soţia acestuia.

Omul de afaceri, supranumit şi ”regele pavelelor”, deţine firma Elis Pavaje şi are o avere uriaşă. Jaful din locuinţa acestora a avut loc în ianuarie 2015. Persoane mascate au sustras bani, bunuri şi bijuterii în valoare de circa 500.000 de lei.

După circa 1 an şi şase luni, poliţiştii din Alba au reuşit să prindă cinci persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor ce au avut loc în legătură cu furtul din casa familiei Goţa. În final au fost trimise în judecată patru persoane.

Sursa: Realitatea de Alba