Hoți de țigări prinși, în flagrant, la Pianu

Poliţiştii din Alba, au reuşit prinderea, în flagrant delict, a două persoane bănuite de săvârşirea mai multor furturi de ţigări, din supermarketuri.

Au fost găsite asupra lor ţigări, în valoare de 18.000 de lei, sustrase dintr-un supermerket din comuna Săsciori. Cei doi vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv.

„La data de 27 octombrie 2018, în urma unei acţiuni organizate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, Poliţiei Oraşului Cugir, Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos şi ai Serviciului Pentru Acţiuni Speciale al IPJ Alba, cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din IGPR și al jandarmilor, s-a reușit prinderea, în flagrant delict, a doi bărbaţi, de 31 şi 34 de ani, din judeţul Timiş, bănuiţi de săvârşirea mai multor furturi de ţigări, din supermerketuri, atât de pe raza judeţului Alba cât şi din alte judeţe din Transilvania.

Cei doi bărbaţi au fost prinşi într-o pădure de pe raza comunei Pianu, în urma unei ample operaţiuni de căutare în care au fost implicaţi peste 25 poliţişti şi jandarmi.

Anterior acestui moment, autoturismul cu care se deplasau cei doi fusese identificat, în trafic, pe raza localităţii Vinerea, de către un echipaj din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, care a efectuat semnalele regulamentare de oprire.

Întrucât şoferul autoturismului nu a oprit la semnalele poliţiştilor, s-a pornit în urmărirea acestuia, iar un poliţist a folosit armamentul din dotare.

Bărbaţii au reuşit să-şi asigure scăparea, însă, la scurt timp, au fost localizaţi şi imobilizați, iar în autoturismul cu care se deplasau au fost găsite 1.360 pachete de ţigări, în valoare de 18.000 de lei, ce s-au dovedit a fi sustrase, în noaptea de 26/27 octombrie 2018, dintr-un supermarket din comuna Săsciori, judeţul Alba, în care cei doi au pătruns prin efracţie.

Faţă de cei doi bănuiţi de furt, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri, 28 octombrie, i-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş şi instanţei de judecată, care a dispus cercetarea lor, în stare de arest preventiv, pentru furt calificat.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii lor activităţi infracționale.” se arată într-un comunicat remis de IPJ Alba.

Articolul precedent29 octombrie-2 noiembrie: Întreruperi de curent programate în judeţ
Articolul următor4726 persoane au fost angajate prin intermediul AJOFM Alba

Comments are closed.