George Simion respinge categoric votul pentru Dacian Ciloș ca prim-ministru în următoarea perioadă. Liderul AUR îi transmite președintelui Klaus Iohannis că este nevoie de noi negocieri pentru desemnarea unui premier.

„Dacă Dacian Cioloş ar fi cu adevărat responsabil cum clamează şi-ar depune urgent mandatul, i l-ar da înapoi lui Iohannis şi ne-am pune la masa negocierilor. Nu există aşa ceva, nu o să fie votat niciodată”, a spus George Simion, marți seară, la un post TV.

Întrebat dacă Dacian Cioloş va reuși în 9 zile să contureze o majoritate parlamentară, George Simion a afirmat că Iohannis „şi-a bătut joc de cei de la USR cu această nominalizare”. 

„Cioloş nu va fi niciodată prim-ministru. Şi-a bătut joc Iohannis de cei de la USR cu această nominalizare. Categoric vrea să rămână Cîţu cât mai mult timp. S-a trezit Iohannis acum să devină preşedinte jucător, să se implice, să facă jocuri politice când vine o iarnă foarte grea.

Liderul AUR îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de un „bluf” și că „joacă poker cu viitorul românilor”.

„Este bluf, ca la poker. Asta face Klaus Iohannis. Joacă poker cu viitorul românilor. El vrea să joace golf cu premierul lui şi credea că nu va trece moţiunea de cenzură. Domnul Iohannis nu ne-a dat impresia că am avea un preşedinte de ţară.

Ne-a dat impresia unui suveran gol şi rece care aşa distant observă ce se întâmplă. Mi-am adus aminte de declarația de săptămâna trecută în care spunea că este un stat care a eșuat în a-şi proteja cetățenii. De parcă nu el a fost preşedintele acestui stat timp de 7 ani. Este trist”, a mai spus George Simion.

Sursa: Realitatea din AUR