George Ivașcu a evaluat stadiul lucrărilor monumentului Marii Uniri

George Ivașcu s-a aflat duminică, 7 octombrie 2018, la Alba Iulia, pentru a evalua stadiul lucrărilor monumentului Marii Uniri.

Ministrul Culturii și Identității Naționale, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale, în frunte cu primarul orașului, Mircea Hava, a avut întâlniri de lucru cu maestrul Mihai Buculei, constructori, specialiști implicați în realizarea monumentului de dimensiuni impresionante (cu o înălțime de 22 de metri și o greutate de circa 1350 de tone).

Cu acest prilej, a fost evaluat stadiul lucrărilor, dar și respectarea graficului de execuție.

Din analiza efecuată s-a constatat că ritmul și condițiile în care se desfășoară lucrările sunt în parametri optimi, ceea ce conferă perspectiva că acest obiectiv va fi realizat în timp util.

Precizăm că activitățile se desfășoară concomitent în trei locații diferite, respectiv: la Alba Iulia, unde s-a efectuat realizarea fundației monumentului, care constă în turnarea a 10 coloane de circa 24 de metri adâncime și a radierului concomitent cu prelucrarea și finisarea anterioară montării a primelor elemente componente ale monumentului; la Simeria, unde se lucrează în flux tehnologic continuu pentru prelucrarea și realizarea monumentului din materia primă preluată din Bulgaria, de la Vrața – cariera furnizoare (a treia locație de derulare a activității).

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, s-a arătat impresionat de modul în care se desfășoară lucrările și de amploarea acestora, exprimându-și încrederea asupra realizării acestui obiectiv, cu sprijinul tuturor factorilor responsabili implicați, până la data aniversării marelui eveniment – 1 decembrie 2018.

Articolul precedentÎntreruperi de curent programate în judeţ, în 08 – 12 octombrie
Articolul următor„Cupa Blajului” rămâne la Blaj!

Comments are closed.