Deputatul PNL , Sorin Ioan Bumb, a fost ales în funcția de Vicepreședinte al Comisiei Permanente pentru Industrie și Servicii a Camerei Deputaților.


„Este comisia în care am activat de la începutul mandatului meu și în care am susținut, alături de colegii mei din PNL și de domnul ministru Virgil Popescu, cel care a deținut anterior această funcție, importante proiecte de lege privind piața energiei sau dezvoltarea industriei și economiei. Una dintre aceste modificări legislative va da posibilitatea primăriilor să înființeze direct rețele de distribuție a gazelor naturale, fără a mai avea nevoie de aprobarea Ministerul Energiei și a Guvernului.

Voi continua acest demers astfel încât primăriile să poată beneficia și de surse de finanțare, prin programele de dezvoltare viitoare, pentru realizarea acestor rețele de gaze. Este un demers care va duce la îmbunătățirea standardului de viață a numeroase comunități locale și care va da posibilitatea apariției unor investitori în zonele rurale și în orașele mici, în care accesul la energie este încă problematic.

Este o responsabilitate care mă onorează și le mulțumesc colegilor mei din PNL, domnului președinte Ludovic Orban și domnului Ministru Virgil Popescu pentru încrederea acordată, dar și alegătorilor din județul Alba, care prin votul lor, fac posibilă reprezentarea directă a județului Alba în cele mai importante foruri decizionale ale României.” spune Sorin  Bumb.