Miercuri seara, cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba au susținut, primul eveniment cultural-artistic la început de primăvară.

Programul evenimentului a cuprins expoziții de icoane și obiecte tradiționale realizate de o parte dintre clasele externe ale Școlii de Arte și Meșteșuguri.

Seara a fost completată cu momente artistice susținute de cursanții claselor de: dansuri populare și moderne, actorie, chitară, dans de societate, canto muzică ușoară, muzică vocală tradițională și dansuri populare.

Membrii Ansamblului Folcloric „Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș coordonat de Liana Stoica au fost invitați speciali ai evenimentului.

Evenimentul „Mărțișor Călător – arte și meșteșuguri pentru toți” s-a desfășurat la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, a fost dedicat Zilei Internaționale a Femeii, dar și Mărțișorului, simbolul primăverii și a fost organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în colaborare cu Primăria Orașului Ocna Mureș.