De „Săptămâna altfel”, la Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian din Alba Iulia s-a desfășurat concursul ”Tânărul cofetar”. Pentru cei 21 de elevi a fost fără dar și poate o zi memorabilă.

Dăruire, migală și pasiune acestea au fost ingredientele de bază, pe lângă cele tradiționale, care s-au simțit în preparatele pregătite de cele 11 echipe de elevi ai colegiului albaiulian.

Fiecare echipă și-a arătat îndemânarea, priceperea și imaginația pentru a convinge juriul, format din elevi și cadre didactice, că desertul lor este cel mai bun și mai frumos prezentat.

Elevilor din clasa a IX-a și a X de la secția de Turism și alimentație, le-au fost puse la dispoziție cofetăria și patiseria, dotate prin proiect cu utilaje, vase și ustensile de ultimă generație, precum și ingredientele necesare realizării unor produse finale deosebite.

Profesorii coordonatori ai concursului sunt și inițiatorii proiectului: Moghiroiu Anca, Schiau Ana Maria și Toth Cristina, ajutați de Maria Savu și Purcar Monica.

Încă de dimineața arome și zgomote de ustensile se simțeau peste tot in spațiile bazei de practică.

Emoții, discuții, modificări și adaptări de rețete, toate au făcut ca evenimentul să fie unul foarte intens pentru toți cei implicați.

Preparatele care au impresionat papilele gustative și au delectat privirea juriului au fost premiate, iar la final s-a degustat, s-au schimbat păreri și s-au împărtășit experiențe din timpul realizării deserturilor.

Astfel, premiul I a fost obținut de Samoilă Raluca și Viorel Flavius cu un Cheesecake cu fructe de pădure la pahar, premiul II de elevii Muntean Ioana și Muntean Diana cu prăjitura Tosca și premiul III a mers la Crișan Ioana și Popa Alexandra cu prăjitura Oreo.

S-au dat și două mențiuni pentru echipele care au pregătit Raffaelo vegan și pentru Papanși cu dulceață de afine.

Toți elevii implicați au fost câștigători pentru că au experimentat ce înseamnă emoțiile unui concurs și pentru că au realizat în echipă un produs așa cum au știut ei mai bine.