Un fost spion KGB rupe tăcerea la Realitatea PLUS. Jack Barsky vine cu dezvăluiri incendiare despre ce gândește Vladimir Putin. Ce i-ar putea aduce liderului de la Kremlin sfârșitul carierei și chiar al vieții, în ce măsură mai este rațional și cum vrea să rămână în istorie lângă Petru cel Mare – aflați totul într-un interviu realizat de jurnalista Ionela Arcanu.

„Acest război nu poate fi câștigat de ruși. Dintr-un motiv foarte simplu: nu poți câștiga atunci când te lupți împotriva populației întregi a unei țări căreia i-ai declarat război. Statele Unite au învățat această lecție în Vietnam, acolo unde diferențele militare erau majore. SUA ar fi trebuit să strivească Vietnam, dacă s-ar fi luptat doar cu armata, dar s-au confruntat cu toți oamenii, copiii, femeile, iar Ucraina va lupta până la ultimul om”, spune Jack Barsky.

„Putin cred că realizează că lucrurile nu merg deloc bine, dar acum nu mai poate da înapoi. Pentru el, să se retragă fără să aibă capacitatea de a declara victorie, o mare victorie, ar însemna sfârșitul carierei și, foarte probabil, sfârșitul vieții”, a mai spus Barsky.

„Vladimir Putin a avut 22 de ani la dispoziție să spele pe creier populația țării. Susținerea de care se bucură Putin vine din partea populației mai puțin educată, de la periferiile marilor orașe, din clasa muncitoare. Oamenii cred minciunile și spun că Vladimir poartă un război justificat în Ucraina. Nu cred că se va revolta populația”, mai spune fostul spion KGB.

În opinia sa, comploturile, într-o lume în care nimeni nu are încredere în celălalt, sunt aproape imposibil de realizat. „Adolf Hitler a supraviețuit în fața a 42 de tentative de asasinat, Vladimir Putin nu este un om prost. Este paranoic și foarte bine protejat. Cred că 7, 8, 9 forțe trebuie să se așeze la masă și să cadă de acord să îl elimine. Dacă una dintre ele trădează, toți ceilalți mor. Gândiți-vă la asta! Îmi pare rău să vin cu vești proaste”, a mai spus Barsky.

„El știe că dacă va folosi nucleare, totul s-a terminat. SUA au arme pe care Rusia nu le deține și vin din spațiu”, a spus fostul spion.

„Este irațional din anumite puncte de vedere, dar nu și-a pierdut complet mințile. Încă vrea să trăiască, vrea să mai poată ieși pe stradă, vrea ca ruși să îi construiască statui lângă cele ale lui Petru cel Mare”, a mai spus Barsky.