Începând cu ora 16,00 au fost suplimentate efectivele de siguranță publică cu aproape 60 de polițiști și au fost intensificate activitățile de patrulare în zona secțiilor de vot, pentru prevenirea oricărui incident legat de procesul electoral.

Până la ora acestei declarații, nu s-au înregistrat sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral și nici fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În acest moment, în teren sunt peste 300 de forțe de ordine care acționează pentru prevenirea faptelor antisociale. Totodată, 75 de polițiști sunt constituiți în echipe operative care sunt pregătite să intervină, la eventualele sesizări.

Misiunea de protecție a celor 439 de secții de votare din județ se desfășoară fără probleme. Reamintim faptul că, în afară de membrii biroului electoral al secţiei de votare, de candidaţi, și de celelalte persoane prevăzute de reglementările legale, nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare.

Persoanele care refuză să se conformeze dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot şi în împrejurimi poate primi o amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei.

Comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în zona de protecție a secției de votare, respectiv în limita celor 50 de metri este interzisă. De asemenea, utilizarea în cabina de vot a aparatelor de fotografiere, înregistrare sau preluare de imagini este interzisă.

Accesul alegătorilor în sediul secţiei de votare se face eşalonat, pentru a evita aglomerările.

Alegătorii sunt obligaţi să poarte masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura şi să îşi dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare şi la ieşire.

Sursa: Realitatea de Alba