Peste 200.000 de romani beneficiază de ajutoare sociale sub forma de venit minim garantat, valoarea totala a plăților fiind de 665.982.297 lei. Este răspunsul oficial al ministrului demis al muncii, Marius Constantin Budai, la o interpelare pe care am adresat-o ca deputat PNL, susține liberalul Florin Roman.

La o simpla lectura a acestor date, se poate observa ca cele mai multe ajutoare sociale sunt plătite in județul Dolj, fieful Olguței Vasilescu, fost ministru al muncii – 12.838 dosare. In topul județelor cu un număr mare de beneficiari ai venitului minim garantat sunt alte doua fiefuri ale PSD: Bacău – 10.298 și Buzău – 10.250, conduse de Dragos Benea și Marcel Ciolacu.

Topul este completat de Teleorman și Vaslui, județe controlate de Liviu Dragnea și Mitica Buzatu, dar și de Galați. Intrarea in vigoare a amendamentului pe care l-a propus, adică refuzi un loc de munca, nu mai primesti venit minim garantat, a redus numărul beneficiarilor cu circa 20.000 semn ca se poate, dacă se vrea.
In calitate de deputat PNL o sa solicit Ministerului Muncii o reverificare a dosarelor pentru venit minim garantat și o procedura mai riguroasa pentru acordarea lor, astfel încât sa nu mai vedem beneficiar venind la primărie cu mașini de lux pentru a-și ridica ajutorul din partea statului.

PNL încurajează munca, nu nemunca, iar cei apți de munca trebuie puși la treaba. Ajutoarele sociale trebuie sa ajungă doar la cei bolnavi care au cu adevărat nevoie de ele. Vremea leneșilor și a celor certați cu munca a trecut!