O fetiţă de 12 ani din judeţul Alba a fost muşcată de faţă, de un câine Husky, în timp ce se afla în curtea unei vecine. Proprietara câinelui a suferit un şoc, a căzut la pământ şi a murit.

Echipajul ambulanţei, sosit de urgenţă, a resuscitat-o pe femeie zeci de minute, însă fără rezultat. 
 
Potrivit stirileprotv.ro, fetiţa venise cu bunica ei în curtea unei vecine de 67 de ani, din localitatea Tăuţi, comuna Meteş. La un moment dat, copila s-a dus la câine să se joace cu el. Animalul a devenit agitat, apoi agresiv şi, pe neaşteptate, a atacat.
 
Când a văzut fata plină de sânge, proprietara câinelui a alergat să îi acorde primul ajutor. În grabă, ar fi vrut să intre în casă după pansament pentru rănile fetiţei, dar a căzut la pământ si nu s-a mai ridicat. O ambulanţă a ajuns repede la faţa locului şi medicul a început manevrele de resuscitare, dar fără rezultat.
 
Femeia ar fi făcut stop cardio-respirator după ce s-a speriat foarte tare. Între timp, fetiţa a ajuns la spitalul din Alba Iulia pentru îngrijiri şi de aici a fost transportată la o unitate medicală din Târgu Mureş unde a fost operată. Victima are multiple plăgi muscate la nivelul feţei, fiind echilibrată hemo-dinamic.
 
„Minora i-ar fi cerut femeii să îi permită să se joace cu câinele familiei, iar la un moment dat fetiţa a fost muşcată de câine de faţă. Poliţiştii au deschis un dosar penal în cadrul căruia se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, a spus Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba, potrivit sursei citate.

Sursa: Realitatea de Alba