Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Alba Iulia devine capitala muzicii folk

Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” transformă Alba Iulia în capitala muzicii folk. Timp de două zile, în perioada 24 -25 noiembrie, folkul românesc se mută cu întreg bagajul de muzică bună la Alba Iulia pentru cel mai important festival de folk din România.

Evenimentul are o secţiune de concurs ce are ca scop lansarea tinerelor talente în acest gen muzical şi totodată adună împreună cei mai îndrăgiţi folkişti pentru a bucura sutele de spectatori care sunt aşteptaţi în fiecare seară a festivalului.

Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” este deja un eveniment cultural consacrat, aşteptat de toţi cei care îndrăgesc folkul românesc. An de an, prin acest festival concurs Alba Iulia devine capitala muzicii folk româneşti, iar cei mai îndrăgiţi interpreţi ai genului se mută în „Cealaltă Capitală” cu întreg bagajul de muzică bună. De această dată organizăm „Ziua de Mâine” cu doar câteva zile înainte de 1 Decembrie, cu gândul la cei 100 de ani de la Marea Unire dar şi la „ziua de mâine” a României. Vă lansăm invitaţia la două zile unice de festival cu muzică folk de calitate”, a spus managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, prof. Alexandru Pal

Printre cei care vor urca în acest pe scena Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” îi amintim pe Daniel Avram şi „Şcoala de Folk” (Alba Iulia), Marinela Popa şi Grupul „Primavera”, Vali Şerban, Marius Popa, Silvan Stâncel, Felicia Pop, Adrian Ivaniţchi, Iurie Sadovnic, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Cătălin Condurache şi Sandi Deac, Magda Puskas, Oxi Cucereanu, Ovidiu Mihăilescu, Cătălin Stepa, Victor Socaciu, Vasile Şeicaru dar şi Şerban Goşa, câştigătorul Marelui Premiu de la ediţia precedentă.

În program sunt incluse lansări de carte şi CD-uri dar şi sesiuni de autografe.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XIV-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Bilete de intrare la concerte pot fi cumpărate de la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Articolul precedentMaraton „100 de ani – 100 km” pe distanța Cluj Napoca – Alba Iulia, străbătut de infanteriști
Articolul următorA găsit un telefon şi l-a predat poliţiei din Baia de Arieş

Comments are closed.