Premierul Nicoale-Ionel Ciucă nu mai vrea toalete în afara școlilor. Acesta le-a transmis autorităților că problema poate fi rezolvată în următorii doi ani. Prim-ministrul a participat, marți, la videoconferința cu prefecții și cu reprezentanții Inspectoratelor Școlare Județene și al Municipiului București pe tema pregătirii începerii anului școlar.

 

„Am înțeles că sunt o serie întreagă de probleme care au fost rezolvate și altele care sunt în curs de soluționare până pe 5 septembrie. Urmează ca în perioada următoare să aibă loc ocuparea posturilor vacante ca să asigurăm desfășurarea în bune condiții a procesului de învățământ.

Sunt o serie de alte măsuri care sunt pe agenda fiecărui inspectorat județean, a prefecturilor și a primăriilor pentru ca în final să reușim să implementăm toate programele noastre de derulare a educației în cele mai bune condiții. Din păcate, avem încă școli unde suportul administrativ nu e cel pe care ni l-am asumat, sunt încă școli care au toaleta în curte și cred că putem să ne focalizăm atenția și resursele ca în următorii doi ani să rezolvăm această problemă. Nu e nevoie decât de atenție și coordonare cu autoritățile locale. Nu cred că e un efort financiar deosebit ca această problemă să fie rezolvată”, a declarat Nicolae Ciucă, marți, la începutul ședinței de Guvern.