„Fantezie în pași de dans”: Noi premii obținute de cursanții Clasei de Dans Modern a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba

Cursanții Clasei de Dans Modern din cadrul Școlii de Arte și Meșteșuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba au câștigat recent noi premii importante la cea de-a VIII-a ediție a Concursului Național „Fantezie în pași de dans” din Cluj-Napoca.

Evenimentul a fost organizat de Palatul Copiilor Cluj și a avut participanți din Turda, Suceava, Baia Mare, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, Codlea, Năsăud, Cluj și Alba Iulia.

Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni (formație, solo, duet/trio), șapte genuri de dans (clasic, contemporan, modern, caracter, tematic, fantezie coregrafică, hip-hop) și patru categorii de vârstă (6-8 ani, 9-12 ani, 13-15 ani, 16-18 ani).

Școala de Arte și Meșteșuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba a fost reprezentată de trupa „Antheia Imperialis”, formată din cursantele clasei de dans modern, coordonată de coregraful Octavia Oprea.

Premii obținute:

Locul II – formație fantezie coregrafică (9-12 ani),

Locul III – formație dans tematic (9-12 ani),

Locul I – duet dans contemporan (6-8 ani) – Cezara Tulea și Bianca Nistor,

Locul I – Solo fantezie coregrafică (6-8 ani) – Ana Șușman,

Premiul Special al Juriului pentru costumație – Ana Șușman.

Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” aniversează anul acesta 50 de ani de la înființare.

Școala a fost înființată în 1969, iar de peste 10 ani funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și se vrea a fi o pepinieră de specialiști pentru serviciile artistice din instituție, din județ și chiar de pe plan național și internațional.

Printre disciplinele din cadrul școlii amintim: Canto – muzică ușoară, Muzică vocală tradițională, Pictură, Grafică, Design ambiental, Design vestimentar, Interpretare la tulnic, Pictură tradițională de icoane ,,Școala de Laz”, Instrumente de suflet, Pian, Orgă, Acordeon, Chitară, Artă fotografică și video, Actorie, Muzică de fanfară, Dansuri populare, Dansuri moderne, Dansuri de societate, Arta lemnului, Țesături tradiționale, Muzică religioasă și Pictură religioasă.

De la înființare și până în prezent, peste 10.000 de cursanți au luat parte la cursurile educative, mulți dintre aceștia reprezentând la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției.

Articolul precedentZILE LIBERE în 2020, potrivit calendarului sărbătorilor legale!
Articolul următorUnioniștii au rupt harta României Mari în două

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.