Obiceiurile și tradițiile din timpul Sărbătorilor de Iarnă din satele Țării Moților pot fi descoperite într-o expoziție de fotografie deschisă, vineri, în spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Expoziția „Țara Moților – călătorie în timp” reunește 29 de fotografii realizate în comuna Horea, din județul Alba, de către cursanții clasei de Arte Vizuale a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, coordonați de Vasile Sârb. Instantaneele aduc în fața publicului momente unice din lumea satului precum obiceiul tradițional al colindatului sau Sărbătoarea Crăciunului dar și o serie de personaje expresive care transmit emoția și bucuria oamenilor din Țara Moților. Fotografiile pun în valoare și costumele populare specific acestei zone etnofolclorice, iar expoziția este deopotrivă un demers de educație vizuală, dar și de promovare a culturii tradiționale, prezentată într-o formă artistică originală.

Lucrările sunt semnate de Claudiu Muntean, Daniela Decean, Silvia Hăprian, Luminița Adina Besoiu, Daniel Boescu, Alina Gabriela Bugneru Bîrlea,  Marinela Cosmina Macavei, Petronela Cărăbeț, Ovidiu Popa alături de Vasile Sârb, coordonatorul clasei de Arte Vizuale din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Expoziția „Țara Moților – călătorie în timp” va putea fi văzută până la sfârșitul lunii ianuarie 2019 în spațiul expozițional urban din fața sediului Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba.